Novi Sad
22.12.2014.
08:32 > 08:40
Novosadske škole danas nisu prekinule nastavu, već je štrajk nastavljen skraćenjem nastave na 30 minuta.
  • 23.12.2014 20:14
    štrajk
    Sram vas bilo što kritikujete profesore u školama, uče vašu decu, a vi, najverovatnije roditelj,i bacate drvlje i kamenje po njima. A zašto?.Jer vam je drago što politička elita sa malo ili nimalo radnog iskustva i kupljenim diplomama vodi ovu zaludnu državu Srbiju. A plate su im 150000 do 500000 dinara!!!A rečnik im je kao da ih je ulica vaspitavala a kuče kao palate,mermerne vile, luksuzna putovanja, markirana odela, skupoceni automobili... To vam ne smeta. Smeta vam jedan profesor u školi koji zaradi samo 39000 plate...Koliko vi stvarno znate o njegovom radu, u školi, kod kuče, svuda, na svakom mestu nosi sa sobom svoj posao, razmišlja o toj deci i kao pedagog i kao edukator... a vi ste, kao roditelji razočarani jer vaše dete ne uči dovoljno! Ako ne poštuje svoje profesore naravno da neće ni učiti, sve počinje od vaspitavanja kod kuće.Želim vam sretnu Novu i neka vašoj deci Vulin podeli one oskudne paketiće, a vi mu mašite iz Hajata gde se lepo brčka u bazenu.
  • tina

    22.12.2014 17:59
    strajkuje
    i profesorka muzickog u tehnickoj skoli.I to od septembra.Odrzala je jedan cas i vise ne jer joj ne odgovara raspored!?Ali zato prima punu platu.Koliko vas treba procesljati pa da onda opravdate vas strajk.Kad vam pocinju casovi,kolike su vam dnevnice za ekskurzije.A to za program rada i kakvo je obrazovanje...ma fucka vam se.
  • Lala NS

    22.12.2014 14:18
    @ Nije Nego
    Ne dao vam Bog da imate dete sa inkluzivnim potrebama, onda biste videli kolika je količina nerada, neznanja i sujete. Moje iskustvo (naglašavam, MOJE) je da većina od njih nisu ni pedagozi ni vaspitači, već samo poznavaoci (a i to je upitno) predmeta koji predaju. U školovanju svog deteta naišao sam na samo jedan svetao primer (a i on više svetluca nego što svetli). Štrajkuju zbog plata, koje preko 50% njih i ne zaradi! Šta bi tek trebalo da kažu novosadski vaspitači iz "Radosnog detinjstva", koji ni nemaju pravo na štrajk? Ne generalizujem, prihvatam da sam pristrasan i da možda nisam u pravu. Samo vam prenosim svoje lično iskustvo i utisak.
  • mmk

    22.12.2014 13:58
    @Vitanije
    "jedino penzioneri cute?"
    Ne ćute, oni će opet u najvećem broju izaći na izbore, glasati ponovo za Vučića, a mi ostali ćemo da štrajkujemo, negodujemo i tako u krug... Njih kad pitaš, oni imaju razumevanja.
  • TipTop

    22.12.2014 13:52
    Pa da
    Jedino Novi Sad ne strajkuje. Ta nasa "lazna pitomost" da se ne izrazim vulgarnije, a mislim da vam je jasno sta hocu da kazem, nas kosta sve ove godine. Zato nam uriniraju po glavama, a govore nam da pada kisa. Otpor - svuda i stalno, shvatite!
    p.s. Ne onaj placeni otpor od CIA i Srdje, vec pravi.
  • @Đurica

    22.12.2014 12:36
    Nije nego
    A da li je neki roditelj u zadnjih 20 godina pitao nekog profesora da li misli da je obrazovni sistem kakav imamo dobar i da li ga i kako treba menjati. To što ti uvek čuješ da prosvetari štrajkuju zbog plata to je zato što puno gledaš TV odnosno mašinu za ispiranje mozga polupismenom narodu.
  • Vitanije

    22.12.2014 11:55
    Ma sta kazes
    jedino penzioneri cute? A sta da rade, da strajkuju? A pa da, to ne mogu, oni i ne rade.... Da prave proteste? Vidis da drzava ne konstatuje ni ove sto strakuju a bas ce penzionere...
  • 22.12.2014 11:30
    vera
    A u škole gde se radi dolaze roditelji da zaključe ocene jer "bolje poznaju svoje dete" pa bolje i znaju za koju ocenu zna.
    Roditelji se, zajedno sa učenicima, bore protiv profesora već jako, jako dugo i sad su dobili rezultat.
  • Đurica

    22.12.2014 10:23
    S - ILR
    Ne razumem zašto nemate hrabrosti da to uradite? Verujte mi posle ćete sabirati njihove greške i rezultate na svom detetu koje više nećete moći ispraviti. Da ne mislite da oni nisu dovoljno stručni pa ne znaju kako, ima tu jako stručnih kadrova ALI zbog prosečnosti društva i države oni se trude da se ne ističu radom i napretkom u obrazovanju a deca su samo kolateralna šteta što njih uopšte ne dodiruje. Obrazovne tematike se otaljavaju o vaspitnim ne vredi pričati jer se svakako svi kriju iza floskule kako nemaju dovoljno vremena ni za obrazovanje pa šta uopšte da se priča o vaspitanju...Da li je neko od roditelja čuo da je u zadnjih dvadesetak godina pokrenut neki štrajk sa zahtevom da se školstvo dovede u red da deca iz škole izlaze sa znanjem dovoljnim za neki rad ili samostalan život a ne samo sa brojem ocena koje ne prikazuju stvarno znanje i sposobnost naše dece. To NJIMA nije ni malo bitno, bitno je kolika je satnica za nerad.
  • Nizina

    22.12.2014 10:05
    Profesori i advokati
    Ujedinite se protiv korumpirane bagre u državnim agencijama, Srbijagasu i ostalim "PARTOKRATSKIM TVRĐAVAMA" što isisavaju budžet do kraja!
  • 22.12.2014 10:01
    @S - ILR
    Očigledno je da ste i Vi pohađali školu u kojoj rade "učitelji" i "profesori", pa ste postali tako objektivan "roditelj" (takođe sam primoran staviti navodnike).
  • ZoranNS

    22.12.2014 09:59
    od sve gungule jedini penzioneri ćute
    Od sve gungule jedini penzioneri ćute, a ono što je sigurno, penzije će ostati osakaćene, plate će na kraju dizati u JP, već to rade bez obzira na zabranu, i dalje će zapošljavati po raznim linijama, osim po znanju, debele reprezentacije se troše za novu godinu, NBS, EPS, Srbija Gas, Aleksandar Obradović , Jorgovanka Tabakovič, Bajatović, Vulin i Vučić jasno, nam se smeju u lice, svojim postupcima govore koliko smo glupavi, naivni, neborbeni, presamićeni, poniženi, necenjeni, isšutani, samleveni, okačeni, beznačajni, oni sa nama takvima mogu da rade šta god hoće, i MI ĆEMO IM BITI ZAHVALNI DO GROBA ZBOG TOGA. Za sve ovo se moglo poslati jedno dete na lečenje.
  • s

    22.12.2014 09:58
    ILR
    OŠ Ivo Lola ne radi(tj deca su kući)? E da možda su navrnuli na kafu ..pa da oni su država za sebe ,direkor radi šta hoće. Užasno sam razočarana u sebe što sam dete upisala u tu školu .I nisam dovoljno hrabra da mu "priuštim" obrazovanje i društvo u novoj ...za to nisu krivi "učitelji" i "profesori" moram staviti navodnike jer moje dete tamo zaista ,zaista al zaista ništa ne uči pa NE ZNAM KAKO BI KADAR NAZVALA...čast izuetcima al oni se siguno neće naću u ovoj pisaniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna